پنجشنبه، 21 شهريور 1398

فضیلت تلاوت سوره قمر

پرسش :

تلاوت سوره قمر چه فضیلتی دارد؟

پاسخ :
در حدیثی از پیامبر گرامی اسلام صلّی الله علیه و آله می‌خوانیم که فرمود:
«وَمَن قَرَأَ سورَةَ اقتَرَبَتِ السَّاعَةُ فی کُلّ غِبٍّ بُعِثَ یَومَ القِیامَةِ وَوَجهُهُ عَلی صورَةِ القَمَرِ لَیلَةَ البَدرِ وَمَن قَرَأَها کُلَّ لَیلَةٍ کانَ أفضَلَ وَجاءَ یَومَ القِیامَةِ وَوَجهُهُ مُسفَرٌّ عَلی وُجُوهِ الخَلائِقِ؛ هر کس سوره اقتربت را یک روز در میان بخواند، روز قیامت در حالی برانگیخته می‌شود که صورتش همچون ماه در شب بدر است و هر کس آن را هر شب بخواند افضل است و در قیامت نور و روشنایی صورتش بر سایر خلایق برتری دارد».(1)

مسلّماً درخشندگی صورت در صحنه قیامت، نشانه ایمان قوی و راستینی است که در سایه تلاوت این سوره و تفکّر و سپس عمل به آن حاصل شده است، نه تلاوت خالی از اندیشه و عمل.

پی‌نوشت:
1- مجمع‌البیان، آغاز سوره قمر

منبع: فضیلت سوره‌های قرآن (برگرفته از تفسیر نمونه)؛ مهدی دربانی، قم: امام علی بن ابی‌طالب (ع)، ۱۳۸۹.