پنجشنبه، 21 شهريور 1398

فضیلت تلاوت سوره حجرات

پرسش :

تلاوت سوره حجرات چه فضیلتی دارد؟

پاسخ :
در فضیلت تلاوت این سوره در حدیثی پیامبر صلّی الله علیه و آله فرمود:
«مَن قَرَأَ سورَةَ الحُجُراتِ اعطِیَ مِنَ‌الاجرِ عَشرُ حَسَناتٍ بِعَدَدِ مَن اطاعَ اللّهَ وَمَن عَصاهُ؛ هر کس سوره حجرات را بخواند، به عدد تمام کسانی که خدا را اطاعت یا عصیان کرده‌اند، ده حسنه به او داده می‌شود».(1)

و در حدیث دیگری امام صادق علیه السلام فرمود:
«مَن قَرَأَ سورَةَ الحُجُراتِ فی کُلّ لَیلَةٍ او فی کُلّ یَومٍ کانَ مِن زُوّارِ مُحَمَّدٍ صلّی الله علیه و آله؛ هر کس سوره حجرات را در هر شب یا هر روز بخواند، از زائران محمّد صلّی الله علیه و آله خواهد بود».(2)

بدیهی است این‌همه حسنات به تعداد مطیعان و عاصیان، در صورتی است که اعمال هر یک از این دو را که در آیات این سوره منعکس است دقیقاً در نظر بگیرد، در آن بیندیشد و مسیر خود را بر اوّلی منطبق و از دومی جدا سازد.
و نیز نایل شدن به زیارت پیامبر صلّی الله علیه و آله، فرع بر این است که آدابی را که در این سوره درباره شخص او آمده، عملًا به کار گیرد، زیرا تلاوت همه‌جا مقدّمه عمل است.

پی‌نوشت:
1- مجمع‌البیان، آغاز سوره حجرات
2- همان

منبع: فضیلت سوره‌های قرآن (برگرفته از تفسیر نمونه)؛ مهدی دربانی، قم: امام علی بن ابی‌طالب (ع)، ۱۳۸۹.