پنجشنبه، 21 شهريور 1398

فضیلت تلاوت سوره زخرف

پرسش :

تلاوت سوره زخرف چه فضیلتی دارد؟

پاسخ :
در احادیث فضیلت بسیاری برای تلاوت این سوره ذکر شده، از جمله در حدیثی پیامبر اسلام صلّی الله علیه و آله فرمود:
«وَمَن قَرَأَ سورَةَ الزُّخرُفِ کانَ مِمَّن یُقالُ لَهُ یَومَ القِیامَةِ یا عِبادِ لا خَوفٌ عَلَیکُمُ الیَومَ وَلا انتُم تَحزَنُونَ ادخُلُوا الجَنَّةَ بِغَیرِ حِسابٍ؛ کسی که سوره زخرف را تلاوت کند، از کسانی است که روز قیامت به این خطاب مخاطب می‌شود: ای بندگان من، امروز نه ترسی بر شماست و نه غمی، بدون حساب وارد بهشت شوید».(1)

البتّه خطاب یَا عِبَادِ لَاخَوْفٌ عَلَیْکُمُ الْیَوْمَ وَلَا أَنْتُمْ تَحْزَنُونَ همان چیزی است که در آیه 68 این سوره آمده و جمله ادْخُلُوا الْجَنَّةَ از آیه 70 گرفته شده و جمله بِغَیْرِ حِسَابٍ از لوازم کلام و آیات دیگر قرآن است.
​​​​​​​
در هر صورت این بشارت بزرگ و فضیلت بی‌حساب تنها با تلاوت خالی از اندیشه و ایمان و عمل حاصل نمی‌شود، زیرا تلاوت مقدّمه‌ای است برای اندیشه و ایمان و عمل ثمره آن است.

پی‌نوشت:
1- مجمع‌البیان، آغاز سوره زخرف

منبع: فضیلت سوره‌های قرآن (برگرفته از تفسیر نمونه)؛ مهدی دربانی، قم: امام علی بن ابی‌طالب (ع)، ۱۳۸۹.