جمعه، 22 شهريور 1398

مرگ در اثر تصادف

پرسش :

اگر وسیله ى نقلیه به شخصى یا به وسیله ى نقلیه ى دیگرى برخورد کند و منجر به مرگ آن شخص شود، حکم این نوع تصادف از جهت قصاص و دیه را بیان فرمایید.

پاسخ :
بسمه تعالى:
1. هرگاه عمداً وسیله را به دیگرى بزند، قتل عمد است.
2. اگر برخورد در اثر عدم رعایت مقررات رانندگى یا عدم آشنایى با امر رانندگى باشد، شبه عمد است و اگر در برخورد هیچ گونه تقصیر نداشته باشد، ولى تصادف به او نسبت داده شود، قتل خطایى است. والله العالم

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد اول، قم: مؤسسه امام صادق علیه‌ السلام، 1389.