جمعه، 22 شهريور 1398

کیفیت اجراى قصاص و دیه

پرسش :

شخصى مرتکب یک قتل عمدى و یک قتل شبه عمد شد. کیفیت اجراى قصاص و گرفتن دیه چگونه است و آیا جهت اداى دیه باید دو سال صبر شود و سپس قصاص صورت بگیرد؟

پاسخ :
بسمه تعالى: هرگاه قاتل عمد و شبه عمد، مالى داشته باشد، حاکم او را مجبور به پرداخت دیه مى کند و اگر ناتوان است، دو سال به او مهلت مى دهد تا دیه را بپردازد و سپس قصاص مى شود و از این طریق بین دو حق جمع صورت مى گیرد. والله العالم

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد اول، قم: مؤسسه امام صادق علیه‌ السلام، 1389.