جمعه، 22 شهريور 1398

افتادن اسماءالله در دستشویى عمومى

پرسش :

اخیراً در یکى از مدارس پرجمعیت چند فقره از اسماء الله جل شأنه و اسامى معصومین(علیهم السلام) و فقراتى از زیارت عاشورا توسط برخى افراد در دستشویى افتاده است، که بیرون آوردن آنها جداً مشکل و یا به علت پیچیدگى سیستم اتصالات آهنى و طول مسافت لوله کشى در داخل و خارج ساختمان غیر ممکن مى باشد و تخریب آن مستلزم هزینه کلان خواهد بود، از سوى دیگر تعطیل اماکن مزبور نیز بلحاظ کثرت جمعیت عملى نیست. لطفاً راه چاره و وظیفة شرعى را بیان فرمایید؟

پاسخ :
بسمه تعالى: اگر امکان بهره گیرى از چاه دیگر و لو با کندن وجود دارد مقدم است و در صورت ضرورت و ناچارى اشکال ندارد. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد دوم، قم: مؤسسه امام صادق علیه‌السلام، 1390.