شنبه، 23 شهريور 1398

بیدار کردن براى نماز

پرسش :

بیدار کردن دیگران اعم از میهمان و همسایه و غیره براى نماز واجب چگونه است آیا شرعاً اشکال دارد و آیا این عمل بین اولاد و دیگران فرق قایل هستید و اگر بیدار کردن اشکال داشته باشد پخش اذان از بلندگوها چگونه است؟

پاسخ :
بسمه تعالى: بیدار کردن افراد واجب نیست ولى پدر چون نسبت به فرزندان خود ولایت دارد اشکال ندارد، پخش اذان از بلندگو موقع اذان اشکال ندارد و این ربطى به بیدار کردن ندارد و از زمان پیامبر(صلى الله علیه وآلهسنت بر همین بوده است. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد دوم، قم: مؤسسه امام صادق علیه‌السلام، 1390.