شنبه، 23 شهريور 1398

شنیدن آیه سجده در ماشین

پرسش :

انسان بعضاً در حال سواره بر ماشین و ... آیات سجده را قرائت مى کند و یا مى شنود چه وظیفه اى دارد؟ آیا باید نخواند و یا از مرکب پیاده شود و سجده کند؟ و آیا در سجده تلاوت و سجده شکر نیز وضع اعضاى سبعه واجب است؟

پاسخ :
بسمه تعالى:هرگاه امکان پیاده شدن هست باید سجده اختیارى بکند و در غیر این صورت با ایماء و اشاره و گذاردن پیشانى بر پشت دست سجده بکند و در سجده تلاوت وضع اعضاى سبعه واجب نیست و تنها گذاردن پیشانى بر زمین کافى است. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد دوم، قم: مؤسسه امام صادق علیه‌السلام، 1390.