يکشنبه، 24 شهريور 1398

چرا بردن گوسفندان و حکم تلف آنها

پرسش :

گوسفندان را به نوبت به چرا مى بریم اگر فردى که نوبت او نبوده گوسفندان روستا را به چرا ببرد و گوسفندان به علت خوردن از علف مسموم به کود شیمیایى در مزرعه اش تلف شوند آیا ضامن است؟

پاسخ :
بسمه تعالى: اگر شخصى که گوسفندان را به چرا برده، به هیچ وجه از طرف صاحبان گوسفند مجاز نبوده و صاحبان گوسفند پس از اطلاع از این که وى بدون نوبت گوسفندان را به چرا برده، راضى به کار او نشدند، وى ضامن گوسفندان مى باشد، و نیز اگر پس از اطلاع راضى شدند ولى وى در حفاظت از گوسفندان اهمال کارى و تفریط کرده باشد نیز ضامن است. والله العالم

​​​​​​​منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد دوم، قم: مؤسسه امام صادق (علیه‌ السلام)، 1390.