يکشنبه، 24 شهريور 1398

فسخ وکالت و خسارت وارده بر وکیل

پرسش :

هرگاه موکل یا وکیل از حق فسخ خود سوء استفاده کند و وکالت را در اثناء عمل فسخ کند آیا خسارتى را که به هر یک از آنان وارد مى شود باید جبران شود مثلاً وکیل براى خرید منزل به شهر دیگر برود و موکل، وکالت را فسخ کند هزینه بازگشت به عهده کیست؟

پاسخ :
بسمه تعالى: پس از فسخ عقد وکالت و آگاهى وکیل از آن، عملیات وکالت متوقف مى شود و براى کلیه اعمالى که انجام داده، اجرت المثل مى گیرد و در فرض سؤال اگر مسافرت براى مورد وکالت لازم بوده هزینه بازگشت بر عهده موکل مى باشد. والله العالم

​​​​​​​منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد دوم، قم: مؤسسه امام صادق (علیه‌ السلام)، 1390