يکشنبه، 24 شهريور 1398

حکم وکالت بلاعزل

پرسش :

پس از فوت پدرم، برادر بزرگم را وکیل بلاعزل نمودم که در مورد ارثیه تصمیم گیرنده باشد ولى پس از گذشت 6 سال هنوز حق مرا نپرداخته اند، وظیفه ام چیست؟ و آیا پس از گرفتن ارث خمس بر آن تعلق مى گیرد؟

پاسخ :
بسمه تعالى: وکالت بلاعزل صحیح نیست چون وکالت عقد جایز است مگر اینکه در عقد خارج لازم بلاعزل بودن عقد وکالت را قید کند به این معنى که او را عزل نکند در فرض سؤال چون به مقتضاى وکالت عمل نکرده او را عزل کنید و سهم الارث را مطالبه کنید و هرگاه متوفى خمس آن را پرداخته باشد خمس بر ذمه شما تعلق نمى گیرد. والله العالم

​​​​​​​​​​​​​​منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد دوم، قم: مؤسسه امام صادق (علیه‌ السلام)، 1390.