يکشنبه، 24 شهريور 1398

حکم فراموشى اشواط سعى

پرسش :

شخصى در اثر اختلال در حافظه و کهولت سن چند شوط از اشواط سعى، را در عمره تمتع فراموش کرده و توسط نیروهاى ستاد گمشدگان به منزل مراجعت نموده و بدون توجه به بقیه اشواط سعى تقصیر کرده است و پس از چند روزى به حج احرام بسته و اعمال حج را انجام داده و بعد از مراجعت به مکه قبل از اعمال پنجگانه حج ملتفت شده است اکنون عمره و حج او به لحاظ صحت چه صورت دارد؟

پاسخ :
بسمه تعالى: پس از بازگشت از منى قبلاً یک سعى کامل به نیت اعم از تکمیل سعى پیشین و سعى مستقل انجام دهد و سپس اعمال مکه را انجام مى دهد و گاوى هم به عنوان کفاره ذبح مى کند. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد دوم، قم: مؤسسه امام صادق (علیه‌ السلام)، 1390.
​​​​​​​