دوشنبه، 25 شهريور 1398

خمس مبلغ واریزى براى حج یا عمره

پرسش :

در شرایط فعلى که بنا به گزارش رییس سازمان حج پول زائران حج یا عمره به عنوان مضاربه از طرف آن سازمان مورد استفاده قرار مى گیرد و موقع تشرّف هر زائر، سود حاصله، از اصل هزینه کسر مى شود یا به خود زائر برگردانده مى شود (با اینکه بعضى اشخاص باین مضاربه راضى نیستند) به هر صورت آیا این مبلغ واریز شده حج یا عمره که سال بر آن گذشته خمس دارد؟ با توجه به اینکه در چرخش بوده است.

پاسخ :
بسمه تعالى: مبلغ واریز شده براى حج و یا عمره هر چند سال بگذرد به آن خمس تعلق نمى گیرد و اگر سود آن را برگردانند، خمس دارد. والله العالم

​​​​​​​منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد دوم، قم: مؤسسه امام صادق (علیه‌ السلام)، 1390.
​​​​​​​