سه‌شنبه، 26 شهريور 1398

تصرف در رهن

پرسش :

شخصى در قبال دریافت مبلغ معینى، زمین خود را در اختیار شخص دیگر قرار مى دهد تا پس از پرداخت مبلغ مأخوذ، زمین را به صاحبش بازگرداند وى تا زمان دریافت پول در زمین کشاورزى کرده است، سود به دست آمده متعلق به کیست؟

پاسخ :
بسمه تعالى: هرگاه زمین رهن بوده، حق تصرف در آن ندارد و در صورت تصرف باید اجرت زمین به مالک آن پرداخت شود و اما اگر زمین را به صورت بیع شرط فروخته است که هر موقع مبلغ را سرِ مدت پس داد بیع را فسخ کند در این صورت در آمد مال خریدار است. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد دوم، قم: مؤسسه امام صادق (علیه‌ السلام)، 1390.