پنجشنبه، 28 شهريور 1398

چهار بار اقرار در یک مجلس

پرسش :

در اقرار به زنا یا سایر حدودى که تعدد اقرار در آن شرط است آیا لازم است اقرار در جلسات متعدد باشد یا در یک جلسه چهار بار اقرار کافى است؟

پاسخ :
بسمه تعالى: مشهور این است که چهار بار اقرار کند خواه در یک مجلس یا در مجالس متعدده، در این میان فقط شیخ طوسى در خلاف مى گوید: باید در مجالس چهارگانه باشد، ضمناً قاضى پرونده باید مجتهد باشد تا یکى از این دو قول را با اجتهاد خود انتخاب کند و نمى تواند بر اساس فتواى کسى قضاوت کند در غیر این صورت باید احتیاط کند و اقرار در چهار مجلس انجام گیرد. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد دوم، قم: مؤسسه امام صادق (علیه‌ السلام)، 1390.