يکشنبه، 31 شهريور 1398

مضاربه و مشخص نشدن کار و فعالیت

پرسش :

آیا قرارداد مشارکت یا مضاربه اى که فاقد موضوع یا فاقد سهم الشرکه باشد صحیح است؟

پاسخ :
بسمه تعالى: در قرارداد مشارکتى کار به وسیله سرمایه گذاران انجام مى گیرد قطعاً لازم نیست موضوع تجارت مشخّص شود توافق بعدى کافى است همچنین در مضاربه طرف را وکیل مى کنند که باید با پول، تجارت کنند و در این مورد در نوع تجارت او را مخیر مى کنند لذا نبود موضوع تجارت، مضر نیست ولى سهم الشرکه در مشارکت خود به خود معین است چون سود تابع سرمایه است. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد سوم، قم: مؤسسه امام صادق (علیه‌ السلام)، 1394.