دوشنبه، 1 مهر 1398

تدلیس و فسخ عقد

پرسش :

اگر یکى از زوجین مبتلا به زخم معده یا اثنى عشر یا بیمارى کلیوى و چربى کبد و مانند اینها باشد یا عمل جراحى مثل آپاندیس یا فتق انجام داده که تأثیرى در روابط زناشویى ندارد آیا واجب است قبل از عقد اظهار نمایند و در صورت عدم اظهار آیا امکان فسخ وجود دارد؟ حکم مهریه چه مى شود؟

پاسخ :
بسمه تعالى: هر نوع بیمارى خطرناک باید قبلاً گفته شود و الاّ نوعى تدلیس است. ولى این نوع بیمارى ها که ذکر کرده اید اگر عقد بنابر صحت از بیمارى، خوانده شود، در صورت کشف آن، اگر قبل از دخول باشد مى تواند فسخ کند و مهریه ندارد، و اگر پس از دخول باشد باید مهریه را بپردازد و مى تواند فسخ کند و مهر را از تدلیس کننده مطالبه کند. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد سوم، قم: مؤسسه امام صادق (علیه‌ السلام)، 1394.