جمعه، 5 مهر 1398

اختلاف در بذل مدت عقد موقت

پرسش :

زن و مردى در عقد موقت بوده اند و قبل از اتمام مدت توافق کرده اند عقد دائم بخوانند و خوانده اند ولى مرد مدعى است مدت باقى مانده را بذل نکرده، در نتیجه عقد دائم باطل است ولى زن مدعى است که بذل شده است، و هیچ یک دلیلى بر حرف خود ندارند، حرف کدام مقدم است؟

پاسخ :
بسمه تعالى: قول زن مقدم است ولى مرد تکلیف خاص دارد و آن این که مدعى عدم بذل است اگر مدت متعه تمام شده نمى تواند با آن زن نزدیکى کند، بلکه لازم است عقد مجدد بخواند. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد سوم، قم: مؤسسه امام صادق (علیه‌ السلام)، 1394.