دوشنبه، 8 مهر 1398

وقف و صدقه

پرسش :

حسابى به نام حسینیه مى باشد که نذورات حسینیه و حق عضویت اعضاى هیئت در آن واریز مى شود و هزینه هاى جارى حسینیه از آن برداشت مى شود، در این حسینیه یک صندوق قرض الحسنه تشکیل شده که از این وجوه به نیازمندان وام با 4 درصد کارمزد مى دهد و این کارمزد خرج مخارج صندوق مى شود، آیا این کار صحیح است؟

پاسخ :
بسمه تعالى: پول صندوق اگر جدا از نذورات باشد اشکال ندارد و کارمزد 4% اگر مناسب با کار باشد آن هم اشکال ندارد، ولى اگر نذوراتى که براى حسینیه داده مى شود را نیز در آن صندوق واریز کنند نمى شود آن را به دیگران وام داد و باید خرج حسینیه کرد. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد سوم، قم: مؤسسه امام صادق (علیه‌ السلام)، 1394.