پنجشنبه، 11 مهر 1398

وکالت بر خرید نقد و خرید نسیه اى

پرسش :

فردى به شخصى پول نقد مى دهد تا براى او کالایى را بخرد آن شخص کالا را به صورت چک مدت دار خریدارى کرده و پول نقد را براى خود برمى دارد آیا کار وى خلاف شرع است؟

پاسخ :
بسمه تعالى: چنین معامله به عنوان وکالت از طرف شخص، فضولى حساب مى شود زیرا وکیل بوده جنس را نقداً بخرد نه به صورت نسیه بنابراین اگر صاحب پول معامله را تنفیذ کند اشکالى ندارد. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد سوم، قم: مؤسسه امام صادق (علیه‌ السلام)، 1394.