پنجشنبه، 11 مهر 1398

حکم فروش میوه بر سر درخت

پرسش :

آیا جایز است هنگامى که میوه باغ رسید با در نظر گرفتن نظر کارشناس پس از تخمین مقدار محصولى که بدست مى آید باغ را اجاره دهیم؟

پاسخ :
بسمه تعالى: در خرید و فروش باید مبیع از جهالت بیرون بیاید یا از طریق وزن وکیل و یا شمارش و یا متر، ولى از آنجا که میوه بر سر درخت تا آنجا که باغ میوه خود را نشان دهد قابل سنجش با هیچ کدام از این راه ها نیست شرع مقدس تخمین کارشناس را جایگزین راه هاى یاد شده نموده است بنابراین آنجا که براى طرفین مقدار محصول به صورت تخمینى روشن شد مى تواند صاحب باغ میوه ها را به طرف بفروشد و اگر اختلاف بین تخمین و واقع خیلى زیاد نباشد قابل اغماض است، البته باید میوه ها را پس از تخمین بفروشد نه این که اجاره دهد. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد سوم، قم: مؤسسه امام صادق (علیه‌ السلام)، 1394.