پنجشنبه، 11 مهر 1398

فسخ قولى و عملى معامله

پرسش :

خریدار با تنظیم مبایعه نامه و پرداخت بیعانه جزئى ملک را مى خرد ولى در تاریخ مقرر براى سند حضور پیدا نمى کند و بعد از چند ماه که فروشنده کتباً پیگیرى مى کند و به نتیجه نمى رسد فروشنده ملک را به دیگرى مى فروشد حال پس از سال ها خریدار اول مدعى شده است تکلیف چیست؟

پاسخ :
بسمه تعالى: در فرض سؤال اگر فروشنده به خاطر تأخیر ثمن مبایعه نامه را فسخ کرده باشد معامله اوّل باطل است البته در فسخ، قول و عمل هر دو معتبر است، یعنى فروش به فرد دوم نشانه فسخ مبایعه اول است، ضمناً مبلغى را که گرفته برگرداند. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد سوم، قم: مؤسسه امام صادق (علیه‌ السلام)، 1394.