پنجشنبه، 11 مهر 1398

فساد شرط در معامله

پرسش :

در مبایعه نامه قید شده که هر یک از طرفین از تعهدات مذکوره عدول کرده یا از انجام معامله منصرف گردند باید مبلغى را بپردازند. با عدم حضور فروشنده براى انتقال سند مدتها کار به تعویق افتاده است. و حال مدعى است که چون براى شرط مدّت معین نشده است پس اصل معامله باطل است، آیا این حرف صحیح است؟

پاسخ :
بسمه تعالى: فساد این شرط، معامله را باطل نمى کند بلکه معامله صحیح است. و این مشترى است که به خاطر فساد شرط حق فسخ دارد نه بایع. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد سوم، قم: مؤسسه امام صادق (علیه‌ السلام)، 1394.