پنجشنبه، 11 مهر 1398

واگذارى زمین مشروط به ساخت و تخلف

پرسش :

سازمانى زمینى را واگذار کرده است به شرط این که متقاضى ظرف مدت چند ماه ساختمان را تمام کرده و پایان کار بگیرد والاّ در صورت تخلف متقاضى، سازمان مذکور داراى حق فسخ است، در این جا سؤال مى شود اوّلاً این که حق فسخ تا چه زمانى به قوّت خود باقى است و دوم اگر در مدّت متعارف حق خود را اعمال نکرد معامله چه حکمى دارد؟

پاسخ :
بسمه تعالى: مدت بقاء خیار تا آنجایى است که عرفاً مسامحه حساب نشود و در غیر این صورت ساقط مى شود بنابراین اگر مسامحه کرد حق خیار او ساقط است، مگر این که در معامله قید شود که طرف در صورتى مالک زمین مى شود که آن را در ظرف چند ماه بسازد و چون نساخته است قهراً مالک نشده است و زمین از آنِ سازمان است. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد سوم، قم: مؤسسه امام صادق (علیه‌ السلام)، 1394.