پنجشنبه، 11 مهر 1398

خیار فسخ به علّت تأخیر چند ساعت در پرداخت پول

پرسش :

در مبایعه نامه ذکر شده که اگر خریدار هر قسط از ثمن را در زمان مقرر پرداخت نکرد فروشنده در فسخ معامله وکیل است. فروشنده در سررسید چک رأس ساعت 5/11 به بانک مراجعه مى کند حساب خالى بوده لذا همانجا معامله را فسخ مى کند در حالى که نیم ساعت بعد پول به حساب واریز شده است، آیا این فسخ صحیح است؟

پاسخ :
بسمه تعالى: مقصود از روز تمام وقت ادارى است اگر واقعاً خریدار در ساعت ادارى همان روز پول را به حساب ریخته باشد فسخ فروشنده به خاطر نبودن پول در ساعت یازده و نیم اثر ندارد. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد سوم، قم: مؤسسه امام صادق (علیه‌ السلام)، 1394.