پنجشنبه، 11 مهر 1398

عدم حضور مشترى در محضر و تخلف از شرط به جهت بیمارى

پرسش :

اگر فروشنده در ضمن عقد بیع شرط کند چنانچه مشترى در تاریخ معین براى پرداخت باقیمانده ثمن در محضر حاضر نشود فروشنده حق فسخ دارد در صورتى که مشترى به علت بیمارى نتواند در محضر حاضر شود آیا فروشنده حق فسخ دارد؟

پاسخ :
بسمه تعالى: اگر دو شاهد عادل شهادت دهند که مشترى بیمار بوده به گونه اى که حضور در محضر براى او حرجى و سخت بوده است عذر او پذیرفته است زیرا شرط مزبور ناظر به صورتى است که شرایط عادى باشد البته مشروط بر این که مدت تأخیر طولانى نباشد. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد سوم، قم: مؤسسه امام صادق (علیه‌ السلام)، 1394.