پنجشنبه، 11 مهر 1398

اسقاط خیار غبن فاحش

پرسش :

اگر در قرارداد فروش خانه قید شود«خیارات ولو خیار غبن به اعلى مراتبش ساقط مى گردد» اگر غبن بیش از متعارف باشد خیار غبن هست یا خیر؟

پاسخ :
بسمه تعالى: غبن فاحش بر دو نوع است: 1. به هنگام معامله در نظر متعاملین مجسم مى شود و مى گویند از آن صرف نظر مى کنیم. 2. غبنى که هرگز به فکر طرفین نمى رسید و قابل پیش بینى و مورد احتمال نیست مانند معامله صد میلیونى که پنجاه میلیون مغبون شود، مسلماً خیار باقى است، البته زمان معامله ملاک است. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد سوم، قم: مؤسسه امام صادق (علیه‌ السلام)، 1394.