پنجشنبه، 25 مهر 1398

سنت پیشینیان و صرفه جویى در آب

پرسش :

آب قنات پس از عبور از یک روستا در روستاى دیگر مورد استفاده کشاورزى قرار گرفته وروستاى اول هم براى شرب و حمام استفاده مى کرده اند، حال که لوله کشى شده و نیاز روستاى اوّل از آب چاه تأمین مى شود ولى با کم شدن آب طبق قرارداد سازمان آب از آب قنات هم براى منبع استفاده مى شود ولى کشاورزان مى گویند آب مال ماست و راضى نیستیم، حکم چیست؟

پاسخ :
بسمه تعالى: سنت پیشینیان پیوسته محترم مى باشد مگر این که دلیل شرعى بر خلاف آن اقامه شود. بنابراین تغییرات جدید در مصرف آب سبب سلب حق از دیگران نمى شود و طبق قانون: «الحق القدیم لا یبطله شىء» اگر طرفین سنت پیشین را پذیرفته اند باید به آن احترام گذاشت. والله العالم

​​​​​​​منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد سوم، قم: مؤسسه امام صادق (علیه‌ السلام)، 1394.