پنجشنبه، 25 مهر 1398

اجرت کار نیمه تمام وکیل

پرسش :

اگر وکیل کار را نیمه تمام رها کند و مابقى را خود موکل انجام دهد آیا مستحق اجرت مى باشد؟

پاسخ :
بسمه تعالى: هرگاه مبلغى که در مقابل امور مربوط به وکیل معین شده است در مقابل این باشد که کار را به پایان برساند به گونه اى که اگر نقصى در کار شد مستحق چیزى نباشد، در این صورت اصلاً مستحق نیست، ولى این فرض در قراردادها بعید است و غالباً قراردادها به این نحو است: که وکیل هر مقدارى که انجام مى دهد مستحق اجرت مى شود، در این صورت باید آن مقدارى که انجام داده اجرت بگیرد و آنچه انجام نداده است مستحق اجرت نیست مگر این که موکل از ادامه کار او جلوگیرى کند و او آماده انجام ادامه کار باشد در این صورت اگر وکیل را عزل کند باید ضررى که متوجه وکیل شده را جبران کند. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد سوم، قم: مؤسسه امام صادق (علیه‌ السلام)، 1394.