پنجشنبه، 25 مهر 1398

رفع سد معبر و خسارت زدن پلیس

پرسش :

اگر راننده اى وسیله خود را در اثر اشتباه یا بى توجهى به رعایت قانون در مقابل تابلویى توقف ممنوع پارک کند و پلیس ماشین را با جرثقیل ببرد و به جهت این که ماشین روى دنده بوده خسارت وارد شود مسئول خسارت ها چه کسى است؟

پاسخ :
بسمه تعالى: از آنجا که معابر عامه مربوط به عموم مردم است آن هم براى استفاده عمومى نه شخصى بنابراین فردى که ماشین خود را در آنجا پارک مى کند نوعى تعدّى به حقوق عامه نموده طبعاً احترام مال خودش را حفظ نکرده است، با توجه به این که قبلاً اعلام شده که توقف در اینجا ممنوع است و با جرثقیل منتقل مى شود، اگر پلیس با تجهیزات و احتیاط کامل رفع مانع کند و خسارتى ناخواسته بر ماشین وارد شود ضامن نیست. والله العالم

​​​​​​​منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد سوم، قم: مؤسسه امام صادق (علیه‌ السلام)، 1394.