پنجشنبه، 25 مهر 1398

کوتاهى پزشک و نابینا شدن چشم

پرسش :

اگر قصور پزشک موجب نابینا شدن چشم شود ولى تأثیر کار پزشک 40 درصد و بقیه ناشى از بیمارى چشم باشد، آیا پزشک مسئول تمام دیه است یا فقط 40 درصد آن؟ اگر 60 درصد بقیه به شخص دیگر منتسب باشد حکم چیست؟

پاسخ :
بسمه تعالى: تمام دیه برعهده پزشک است، زیرا تا پزشک آن عمل نابجا را انجام نداده بود هرگز آن بیمارى داخلى تأثیرگذار نمى شد. ولى اگر در عرض عمل، شخص سوم نیز عامل باشد دیه بین آنها تقسیط مى شود. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد سوم، قم: مؤسسه امام صادق (علیه‌ السلام)، 1394.