پنجشنبه، 25 مهر 1398

گذاشتن وثیقه

پرسش :

سند خانه ام را براى آزادى متهم تا صدور رأى به عنوان وثیقه به دادگاه دادم ولى نتوانستم در مدت مقرر متهم را معرفى کنم. و رأى دادگاه هم فقط منجر به جریمه مالى شد، الآن متهم در دسترس مقامات قضایى است و شاکیان براى آزادى سند اعلام رضایت کرده اند، آیا باید سند بنده ضبط و توقیف شود؟

پاسخ :
بسمه تعالى: اگر خانه شما وثیقه براى معرفى شخص متهم بوده که او را به دادگاه تحویل دهید چون این کار انجام گرفته است، تحویل دادن تمام مى شود و اگر این وثیقه براى این بود که حقوق از متهم گرفته شود و در غیر این صورت از وثیقه استفاده کنند. باید وثیقه به همین حالت بماند، ولى اگر شاکى یا شاکیان راضى به آزادى وثیقه باشند دیگر حبس وثیقه لازم نیست. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد سوم، قم: مؤسسه امام صادق (علیه‌ السلام)، 1394.