پنجشنبه، 25 مهر 1398

حق پیشینه

پرسش :

مستأجر پس از پایان مدت اجاره محل را با رضایت موجر به شخص دیگرى واگذار مى کند آیا مى تواند از مستأجر جدید مبلغى به عنوان حق پیشینه بگیرد؟

پاسخ :
بسمه تعالى: در دو حالت مى تواند مبلغى را از مستأجر جدید دریافت کند: 1. از مدت اجاره چیزى باقى مانده باشد و رفع ید از اجاره را مشروط به اخذ حق پیشینه کند. 2. اولویت داشته باشد که اجاره را تجدید کند تا رفع ید از این اولویت را در مقابل حق پیشینه قرار دهد. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد سوم، قم: مؤسسه امام صادق (علیه‌ السلام)، 1394.