پنجشنبه، 25 مهر 1398

قاتل مسلمان مقتول نامعلوم

پرسش :

چنانچه مقتولى در بلاد مسلمین توسط مسلمانى کشته شود و دین و مذهب مقتول معلوم نشود حکم مسئله چیست؟

پاسخ :
بسمه تعالى: در روایات آمده: «لا یقتل مؤمن بکافر» و در روایت دیگر آمده: «لا یقتل مسلم بذمى فى القتل» بنابراین مفهوم آن این است که «یقتل مؤمن بمؤمن» و این مسأله شبهه مصداقیه هر دو قاعده است. لذا نمى توان به این دلیل تمسک کرد به علاوه، قاعده درءالحدود بالشبهات نیز جارى است. و این که اگر در منطقه اى غلبه با مسلمانان باشد حکم غالب اجرا مى شود مربوط به طهارت و نجاست و یا حلیت و تذکیه است، نه دم. والله العالم

​​​​​​​منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد سوم، قم: مؤسسه امام صادق (علیه‌ السلام)، 1394.