پنجشنبه، 25 مهر 1398

تفاوت «ثارالله» و «ابن‌ الله»

پرسش :

مفهوم تعبیر "ثاراللّه" در زیارات امام حسین (علیه السلام) چیست و چه تفاوتی با تعبیر "پسر خدا" برای حضرت عیسی (علیه السلام) دارد؟

پاسخ :
«ثار» در اصل «ثأر» بوده و همزه به الف تخفیف یافته است. این واژه مصدر و به معنای انتقام و خونخواهی کردن است. گاهی مصدر در معنای اسم مفعولی به کار می رود که در اینجا به همین صورت به کار رفته است.

«ثار الله» یعنی خونخواهی شده‌ی خدا. به عبارت دیگر یعنی کسی که خداوند از او خونخواهی کرده است. بنابراین به معنای «خون خدا» نیست تا شباهتی با «پسر خدا» داشته باشد.

منبع: حدیث نت