پنجشنبه، 25 مهر 1398

تقسیم دوباره زمین مشاع

پرسش :

زمین مشاعى تقسیم شده و سالها در آن تصرف کرده اند الآن بعضى خواستار تقسیم جدید هستند تکلیف چیست؟

پاسخ :
بسمه تعالى: هرگاه تقسیم به وسیله قرعه انجام شده باشد و یا به صورت مصالحه به این معنا که هر یک بپذیرند سهم او از این ملک مشاع همان باشد که انتخاب شده است، در این صورت تقسیم لازم است و اقاله پذیر نیست. بله، اگر در تقسیم اشتباه فاحش رخ داده باشد قابل تجدید قسمت هست. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد سوم، قم: مؤسسه امام صادق (علیه‌ السلام)، 1394.