پنجشنبه، 25 مهر 1398

حضور قلب در زیارت

پرسش :

چه راه هایی وجود دارد که انسان از طریق آن در نماز و زیارت خود در مراقد مقدس ائمه (علیهم السلام) حضور قلب داشته باشد؟

پاسخ :
حضور قلب و خشوع با مراتبی که دارد هنگامی حاصل می شود که انسان هنگام نماز به عظمت پروردگار و خقارت خود توجه کند و بداند که در تمام زمینه های دنیوی و اخروی خود به خدای متعال محتاج است و اکنون می خواهد در پیشگاه چنین خدایی حاضر شود و با او سخن بگوید و علاوه بر این باید به معنای کلماتی که می گوید نیز توجه کند و در زیارت نیز همین طور است و انسان باید در حال زیارت و در پیشگاه معصومان (ع) به یاد مصائب و رنج های اهل بیت(ع) در راه خدا و ترویج دین باشد و بداند آنها در پیشگاه خدای متعال چگونه خاضع و فروتن بوده اند تا با در نظر گرفتن این معنای برای او رقت قلب و خشوع ایجاد شود و البته حضور قلب حاصل نمی شود مگر زمانی که قلب صاف و بی غل و غش باشد همان گونه که امیرالمؤمنین نیز به این واقعیت اشاره دارد.

منبع: دفتر آیت الله العظمی سیستانی (حفظه الله)