سه‌شنبه، 21 آبان 1398

ادعاى عدم احصان

پرسش :

اصل زنا اثبات شده ولى مجرم مدعى عدم احصان است آیا تحقیق دادگاه در این مسأله جایز است حتى اگر باعث اذیت و یا افشاى اسرار خانوادگى گردد؟ اگر مجرم مدعى در دسترس نبودن همسر است و همسر مدعى خلاف آن قول کدام مقدم است؟

پاسخ :
بسمه تعالى: تا آنجا که امکان دارد دادگاه باید تحقیق کند تا مناسب موضوع، حکم صادر کند ولى اگر مایه هتک حرمت از دیگران باشد حریم آنها را حفظ کند. البته اقرار زن درباره شوهرش حجت نیست ولى گفتار شوهر باید با ظواهر تطبیق کند. مثلاً اگر در یک نقطه زندگى کنند و مانعى در کار نباشد ادعاى مرد پذیرفته نیست. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد سوم، قم: مؤسسه امام صادق (علیه‌ السلام)، 1394.