سه‌شنبه، 21 آبان 1398

فروش ماشین معیوب و خسارت جانى

پرسش :

اگر ماشین معیوب فروخته شود و راننده بدون خطا موجب تلف جانى شود دیه برعهده چه کسى است؟

پاسخ :
بسمه تعالى: باید موضوع کارشناسى شود وا مورى باید ثابت شود: 1. نقص فنّى قبل از خرید وجود داشته است. 2. نقص فنى به گونه اى بوده است که اگر طرف را متوجه نکنند حادثه مى آفریند، مانند خراب بودن ترمز. 3. فروشنده برائت از عیب نکرده باشد، در این صورت مقصّر فروشنده است و به یک معنى سبب اقوى از مباشر است. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد سوم، قم: مؤسسه امام صادق (علیه‌ السلام)، 1394.