جمعه، 24 آبان 1398

احکام حج | نیابت حج: سوال پنج

پرسش :

اگر شخص مکلف به علت به دست آوردن مالی که برای تحقق استطاعت کافی بوده است، مستطیع شود. اما به علت مانع شرعی مانند فراهم نشدن گذرنامه نتواند به حج برود، در صورتی که فرض شود که آن مال با همین مقدار، برای استطاعت در سالهای دیگر کافی نباشد و دیگر چیزی ندارد که استطاعت خود را کامل کند، در این صورت، آیا حج، حتی اگر به سختی و زحمت هم باشد، بر او واجب می‌گردد یا خیر؟ و آیا می‌تواند نسبت به آن مال جمع آوری شده چندان پایبندی نداشته باشد و آن را برای نیازهای خود هزینه کند؟

پاسخ :
بسمه تعالی: احتیاط استحبابی آن است که کسی را به عنوان نائب در سال جاری انتخاب کند، والله العالم.

​​​​​​​​​​​​​​منبع: استفتائات حج، مطابق با فتاوای آیت الله العظمی میرزا جواد تبریزی (ره)، قم: دارالصدیقه الشهید، ۱۳۸۴.