جمعه، 24 آبان 1398

احکام حج | نیابت حج: سوال شش

پرسش :

اگر بر مکلف عمل جراحی بر مثانه او انجام شده باشد و در حال حاضر نتواند به صورت نشسته ادرار کند و باد معده نیز از او خارج می‌شود و به صورت ایستاده ادرار می‌کند، اگر از نظر مادّی مستطیع شد، آیا بر او جایز است که کسی را به عنوان نائب به حج بفرستد؟

پاسخ :
بسمه تعالی: اگر برای او سفر کردن و به دست آوردن طهارت با کیفیت مطلوب در حق خودش برای به جا آوردن طواف و نماز آن، امکان دارد، باید خودش به حج برود.
و اگر برای او سفر کردن امکان ندارد یعنی برای او سخت و دشوار است باید کسی را برای نیابت، آماده سازد و او را برای انجام حج نیابتی از طرف خود بفرستد و احتیاط آن است که نائب، صروره باشد [یعنی تا کنون به حج نرفته باشد]، والله العالم.

​​​​​​​​​​​​​​منبع: استفتائات حج، مطابق با فتاوای آیت الله العظمی میرزا جواد تبریزی (ره)، قم: دارالصدیقه الشهید، ۱۳۸۴.