جمعه، 24 آبان 1398

احکام حج | نیابت حج: سوال ده

پرسش :

اگر کسی خود را به نیابت از دیگری اجیر کرد یا آن که قصد داشت که به صورت تبرّعی از شخص دیگری نائب شود و برای عمره یا حج مُحرم شد ولی در حال حاضر شک دارد که به هنگام احرام بستن، قصد و نیت کرده است یا نه، تکلیف او چیست؟

پاسخ :
بسمه تعالی: دو صورت دارد: اگر به صورت تبرعی و هدیه‌ای مُحرم شده است، حج را به نیت واقعی آن کسی که مُحرم شده است به پایان برساند و همچنین اگر برای انجام دادن اعمال حج نه در خصوص این سال اجیر شده بود به همان شکل اعمال را به پایان برساند و این حج، از آن شخص دیگر مجزی نخواهد بود.
اما اگر مخصوص همان سال اجیر شده باشد بعید نیست که از طرف کسی که اجیر شده است احرام او واقع شود. پس از طرف او حج را به پایان می‌رساند و از طرف آن شخص هم مجزی خواهد بود، والله العالم.

​​​​​​​​​​​​​​منبع: استفتائات حج، مطابق با فتاوای آیت الله العظمی میرزا جواد تبریزی (ره)، قم: دارالصدیقه الشهید، ۱۳۸۴.