جمعه، 24 آبان 1398

احکام حج | حج نذری: سوال نه

پرسش :

اگر نذر کرد که یا حج به جا آورد یا آنکه به زیارت یکی از مشاهد مشرّفه برود و پیش از آن که به نذرش وفا کند فوت کرد، آیا واجب است که قضای یکی از آنها به جا آورده شود و در صورتی که هزینه و مزد آنها متفاوت بود، حکم آن چه خواهد شد؟

پاسخ :
بسمه تعالی: قضای آن از طرف او واجب نیست مگر آن که وصیت کرده باشد و اگر وصیت کرده بود، قضای آنچه که هزینه‌اش کمتر است، مجزی می‌باشد، والله العالم.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​منبع: استفتائات حج، مطابق با فتاوای آیت الله العظمی میرزا جواد تبریزی (ره)، قم: دارالصدیقه الشهید، ۱۳۸۴.