جمعه، 24 آبان 1398

احکام حج | حج تمتع: سوال یک

پرسش :

اگر حاجی که قصد انجام دادن حج تمتع را دارد، عمره تمتع خود را به جا آورد، سپس به خاطر عذری از عذرها نتواند که اعمال حج تمتع را به جا بیاورد و او را به شهر و دیار خوش باز گردانند، وظیفه او نسبت به طواف نساء چیست؟ و همچنین، وظیفه او نسبت به اعمال حج تمتع چگونه است؟

پاسخ :
بسمه تعالی: اما نسبت به طواف نساء، بنا بر احتیاط واجب طواف نساء را به جا آورد و تا زمانی که طواف نساء را انجام نداده است، از نزدیکی کردن پرهیز نماید و اما وظیفه او نسبت به حج تمتع، اگر قبل از این سال، حج بر او واجب شده بود باید در سال آینده جبران نماید بدینگونه که عمره دیگری از نو به عنوان عمره تمتع به جا آورد سپس اعمال حج تمتع را به جا آورد زیرا که این دو عمل باید در یک سال به جا آورده شود و اگر بر او مستقر نشده بود یا آن که پیش از این سال حجة الاسلام واجب خود را به جا آورده بود بر او چیزی نیست، والله العالم.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​منبع: استفتائات حج، مطابق با فتاوای آیت الله العظمی میرزا جواد تبریزی (ره)، قم: دارالصدیقه الشهید، ۱۳۸۴.