شنبه، 25 آبان 1398

احکام اموات | مسائل دفن و نبش و تعمیر قبر: سوال هشت

پرسش :

شخصى وصیت کرده بعد از فوت از محل مدفون به اعتاب مقدسه حمل شود آیا جایز است؟

پاسخ :
به نظر اینجانب نبش قبر جهت حمل به مشاهد مشرّفه خلاف احتیاط است هرچند وصیت کرده باشد. بلى اگر وصیت کرده که جنازه اش را قبل از دفن به مشاهد مشرفه منتقل کنند و عمداً یا به هرجهتى برخلاف وصیت او عمل شده است. جایز بلکه واجب است قبر را نبش و جنازه را به محل مورد وصیت منتقل کنند. مگر اینکه بدن فاسد شده باشد؛ یا نبش مستلزم هتک باشد.

منبع: جامع المسائل، استفتائات آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی (ره)، جلد اول، قم: امیر العلم، 1383.