شنبه، 25 آبان 1398

ترس کودک از تخلیه مدفوع

پرسش :

با کودکانی که از تخلیه مدفوع خود می ترسند و از انجام این کار می پرهیزند، چه کنیم؟

پاسخ :
کودکانی که دچار یبوست شده اند و عمل تخلیه مدفوع آنها با درد همراه بوده است، از این کار می ترسند و نسبت به آن واکنش نشان می دهند. راه حل این مشکل روان کردن روده های این کودکان است. بعضی از غذاها و ملین‌ها هم می توانند به روان کردن روده ها کمک کنند.

در صورتی که تخلیه مدفوع به راحتی انجام شود، کودک بر این ترس غلبه خواهد کرد. یک برنامه منظم نیز جهت تخلیه روده ها برای کودک لازم است. مثلا ده یا پانزده دقیقه بعد از خوردن غذا باید کودک را به دستشویی ببرند. در واقع باید به روده ها یاد بدهیم که در زمان خاصی برای تخلیه آماده باشند.

منبع: پاسخ به والدین، دکتر سیما فردوسی، تهران: انتشارات صابرین، چاپ سیزدهم، 1394.