دوشنبه، 25 آذر 1398

احکام ازدواج | مهریه: سوال شش

پرسش :

در مهرنامه مهریه خانمى به این صورت ذکر شده است و ظاهراً عقد هم بر این معنى واقع شده است. «مقدار بیست مثقال طلا به قیمت ده هزار تومان». حال سؤال این است که آیا مهریه بیست مثقال طلا است یا ده هزار تومان؟

پاسخ :
ظاهر از تعیین مقدار طلا آن است که مهریه همان مقدار طلا است. و تقدیر قیمت میزان نیست بنابراین فعلا همان مقدار طلا بر ذمه زوج است. و چنانچه بخواهد قیمت طلا را بدهد، باید قیمت فعلى آن را بدهد.

منبع: جامع المسائل، استفتائات آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی (ره)، جلد اول، قم: امیر العلم، 1383.