دوشنبه، 25 آذر 1398

چگونگی کمک به کودک بیمار

پرسش :

چگونه می توان به کودکی که درد می کشد کمک کرد؟

پاسخ :
با کودکی که بر اثر بیماری، دردی را تحمل می کند باید همدردی کرد. باید به او بفهمانیم که او را درک می کنیم و هرگز جملاتی را به زبان نیاوریم که او را خجالت زده می کند. جملاتی مانند تو نباید گریه کنی یا مگر تو بچه ای که گریه میکنی، فرزند ما را خجالت زده می سازد. باید به او بگوییم که ما خودمان نیز چنین تجربه ای را داشته ایم و می فهمیم که او چه می کشد. می توان به خاطر شجاعتی که برای تحمل درد از خود نشان می دهد، به او پاداش داد. باید به او بگوییم که گریه کردن در چنین مواردی طبیعی است. به این وسیله به فرزندمان می فهمانیم که او را درک می کنیم و از این طریق کمک کرده ایم تا اعتماد به نفس او خدشه دار نگردد. در واقع می توانیم به او بیاموزیم که چگونه خود را با استرسهای زندگی وفق دهد.

منبع: پاسخ به والدین، دکتر سیما فردوسی، تهران: انتشارات صابرین، چاپ سیزدهم، 1394.