دوشنبه، 25 آذر 1398

خودارضایی کودکان

پرسش :

با خودارضایی کودکان چه کنیم؟ آیا او از این کار لذت می برد؟

پاسخ :
در اینکه او از این کار لذت می برد شکی نیست. کودکان زیادی هستند که چنین عملی را تجربه کرده اند و چون برایشان لذت بخش است تکرار می کنند. بهتر است از برخوردهای خشن یا ترساندن آنها خودداری کنیم. زیرا در این صورت ممکن است با شدت عمل بیشتری به این کار دست بزنند.

کودکانی که احساس تنهایی می کنند یا از شرایطی که در آن قرار دارند ناراضی هستند، بیشتر به این عمل دست می زنند. تا حد زیادی باید با این عمل به طور غیر مستقیم برخورد کنیم و فقط سعی کنیم این کودکان را بیشتر مشغول نگه داریم و بیشتر در جمع قرار دهیم. مطمئنا زمانی که سرگرم هستند و احساس رضایت و خوشحالی می کنند این کار را انجام نمی دهند، ولی اگر در این کار افراط کنند باید درمان شوند، زیرا افراط در این کار حاکی از وجود نوعی استرس است.

در مجموع، شرایط و محیط زندگی کودک باید مورد توجه قرار بگیرد و آنچه را از دید کودک ناخوشایند است باید تغییر داد. هرگز در این رابطه احساس آلودگی و تنفر از خود را نباید به کودک القا کرد.

منبع: پاسخ به والدین، دکتر سیما فردوسی، تهران: انتشارات صابرین، چاپ سیزدهم، 1394.