دوشنبه، 25 آذر 1398

ارتباط کودکان با غیر از اعضای خانواده

پرسش :

آیا لازم است که کودکان با افرادی به غیر از اعضای خانواده خود ارتباط داشته باشند؟

پاسخ :
به طور قطع پاسخ این سؤال مثبت است. انسانهای سالم افرادی هستند که ارتباطات سالم را تجربه کرده اند. محبت و توجه اعضای فامیل و پدر و مادر، به کودکان احساس امنیت و اعتماد به نفس می دهد. البته این امر در صورتی مفید است که رابطه کودک با پدر و مادر خود از استحکام و امنیت اولیه ای برخوردار باشد.

وقتی او اطمینان داشته باشد که در صورت روبه رو شدن با هرگونه خطری، از عشق، محبت و حمایت بی قید و شرط خانواده اش برخوردار خواهد بود، ارتباط با دیگران به توسعه مهارتهای اجتماعی او می افزاید. ولی چنانچه از چنین ارتباط اولیه ای با خانواده خود برخوردار نباشد و بخواهیم به زور او را وادار کنیم که با دیگران ارتباط برقرار سازد، ترس شدید و مبهمی او را فرا خواهد گرفت. وقتی کودک از احساس امنیت روانی در رابطه با والدین خود برخوردار نیست، چگونه می تواند به دیگران اعتماد کند.

منبع: پاسخ به والدین، دکتر سیما فردوسی، تهران: انتشارات صابرین، چاپ سیزدهم، 1394.